Foto: Per Myrehed. Samtliga verk är beskurna.

Önsketänkande – Konstmuseets vänner 75 år

1 september–6 mars 2022

Önsketänkande – Konstmuseets vänner 75 år

Konstmuseets Vänner bildades 1946 och för att fira deras 75-åriga engagemang ordnar museet en utställning med ett axplock ur deras stöttande verksamhet. Vänföreningen har bidragit med betydande konstgåvor till Konstmuseets samling sedan starten. Det är tack vare den som museets önsketänkande allt som oftast blivit verklighet. I utställningen visas betydande målningar av konstnärer som Lena Cronqvist, Olle Kåks och PG Thelander, liksom skulpturer av till exempel Charlotte Gyllenhammar och Sivert Lindblom. Det är en fascinerande bredd som publiken kommer att möta. Samlingen hade inte varit sig lik utan detta stöd. Många donerade verk hänger dessutom framme i samlingen i gallerierna 1 och 2.

Under invigningsdagen 1 september avtäcks också den senaste konstgåvan som Konstmuseets Vänförening överlämnar till Konstmuseet kl 18.

Bild: PG Thelander, Pingviner på stol. Rolf Hanson, Taosse. Lena Cronqvist, Modern. Samtliga verk är beskurna. Foto: Per Myrehed.