Hem/Utställningar/Luftslottet

Luftslottet

Luftslottet handlar om luft, drömmar och fantasivärldar. Utställningen bygger på en längtan efter att hitta vår inneboende kreativitet och påhittighet. Sjutton konstnärer arbetar i olika material och tekniker och uppmanar till aktivering, eftertanke och deltagande.

På Norrköpings konstmuseum kan du även se

Önsketänkande – Konstmuseets Vänner 75 år

Vi firar vår vänförenings 75-årsjubileum med att presentera flera av de betydande konstgåvor som Konstmuseets Vänner donerat.

Önsketänkande

Anna Sjödahl – All denna jävla lycka

Utställningen samlar över fyrtio år av Anna Sjödahls rika konstnärskap genom ett stort och varierat urval av hennes måleri, teckning och skulptur.

Utställning All denna jävla lycka

Rebeller & Mademoiseller – Toll, Kleen, Rudbeck

I den här utställningen möter du tre konstnärer som var verksamma kring sekelskiftet 1800/1900. Gemensamt för dem alla tre är att de tidigt anslöt sig till Föreningen Svenska Konstnärinnor. Utställningen utgår ifrån forskningsstudier bedrivna vid Åbo Akademi och Uppsala Universitet.

Om Rebeller & Mademoiseller

Ett något överväldigar förståndet: En samlingsomhängning i tolv avsnitt

Om Ett något överväldigar förståndet: En samlingsomhängning i tolv avsnitt

Vi i staden

Om Vi i staden

Det modernas framväxt – konst ur samlingen från 1870-talets friluftsmåleri fram till vår tid

I gallerierna 1 och 2 visas ett urval med verk från 1800-talets slut fram till samtidskonsten. Berömda verk som Carl Larssons Frukost i det gröna möter framtida klassiker som till exempel Lena Cronqvists Ormbunkar.

Det modernas framväxt

Alla pågående utställningar