Foto: Gerry Johansson.

Bianca Maria Barmen – Det sköra

26 september–11 april 2021

Bianca Maria Barmen – Det sköra

För att arbeta med samlingen på ett nytt sätt erbjuds konstnären Bianca Maria Barmen, född 1960 i Malmö, att presentera sina skulpturer i dialog med verk ur samlingen. Känd för sitt offentliga konstverk intill Hedvigs kyrka, bereds hon nu plats att i samlingen placera gips- och bronsskulpturer. I sina skulpturer skapar hon egna världar, befolkade av människor, djur och objekt. Det är små tablåer i sig där sammanhanget skapar nya betydelser och inbjuder till eftertanke. Hur kan en konstnär se på samlingen och vad händer i detta möte? Framträder den välkända samlingen i nytt ljus och hur återspeglas det i Barmens egna skulpturer?

Produktion: Norrköpings Konstmuseum.

Utställningen visas tillsammans med samlingen i galleri 1 & 2 på Konstmuseets övre plan.