Vinnarutsikten!

18 juni–17 januari

12:00

Nu har Konstmuseets jury utsett en vinnare! Vi gratulerar Norrköpingsbon Staffan Ström som skickat in bilden Drömsk kväll i Mjölnarparken.

Juryns motivering lyder:
“Bilden är både enkel och förvirrande på samma gång. Kontrasten mellan det mörka, spröjsade fönstret och den spöklikt upplysta stadsmiljön, mellan lekparkens delar och huskropparna i fonden, bidrar till en stämning som väl svarar mot hur vi upplever livet idag. Den kusliga ödsligheten mildras av kvällsskymningens ljus. Det är en mystisk bild, bedrägligt enkel.”

Konstmuseet fick in många mycket fina, kreativa bidrag och det var inte lätt att välja ut ett verk. Allt från collage, olja på duk, teckningar, fotografier, bilder på skulpturer, akrylmålningar och digitala bilder skickades in. Spannet i ålder var också glädjande då gamla såväl som unga deltog. Vi är oerhört glada för allas deltagande och de inspirerande bilderna som skickats in.

Vinnarens bild kommer att presenteras i utställningen från och med den 18 juni. Ett tröstpris kan hämtas i Konstmuseets butik av de deltagare som hamnade i det närmare urvalet – de som valts ut har kontaktats.