Lediga tjänster

2 augusti–15 augusti

Jobba på Konstmuseet

Just nu finns det två lediga tjänster hos oss. Vi söker en intendent med ansvar för offentlig konst och en butiks- och receptionsföreståndare. Båda tjänsterna söks via kommunens hemsida:

https://www.norrkoping.se/arbete-och-naringsliv/jobba-hos-oss/sok-lediga-jobb-i-norrkopings-kommun.html

(Välj Yrkesområde: Kultur, Media, Design i rullmenyn så kommer tjänsterna upp).

SISTA ANSÖKNINGSDAG 15 AUGUSTI

 

Intendent till Norrköpings Konstmuseum

ARBETSBESKRIVNING
Nu söker vi en ny Intendent med inriktning på offentlig konst och miljögestaltning. Du kommer leda och driva frågor om offentlig konst och konstnärlig gestaltning inom Norrköpings kommun. Detta är en tjänst där du ansvarar för Konstmuseets arbete med förvaltning av kommunens konst och driver utvecklingsfrågor inom området. Du leder kommunens Konstteam, där stadsarkitekt, stadsträdgårdsmästare, stadsantikvarie och fastighetsägare Norrevo är representerade. Du är med och utvecklar varumärket Norrköpings Konstmuseum och handlägger ärenden inom den kommunala strukturen.

Att driva och utveckla området i tidens anda är en väsentlig del av uppdraget. Samarbete och nätverkande är en självklar del.

Intendenten ansvarar för budget med uppföljning för området. Du kommer också ansvara för att upprätthålla ett nätverk inom regionala och lokala konstlivet.

I den här tjänsten förväntas du som intendent jobba strategiskt och att du har en byråkratisk förståelse. Du kommer arbeta mycket med kontrakt och LOU samt handlägga ärenden som är knutna till uppdraget.

Arbetet sker i projektform, där intendenten har en central roll för projektledning, koordination och samordning.

DIN PROFIL
Utbildningsmässigt ser vi att du har akademisk utbildning med inriktning på konstvetenskap eller konstnärlig utbildning. Meriterande är fördjupning inom konstnärlig gestaltning. Erfarenhetsmässigt ser vi att du gärna har arbetat med att skapa legitimitet för komplexa frågeställningar och skapa trygghet i processer.

Du har god erfarenhet av projektledning, budgetansvar, verksamhetsuppföljning och ärendehantering från politiskt styrd organisation.

Personlighetsmässigt ser vi att du är strukturerad och kreativ, lösningsorienterad, har god samarbetsförmåga, lyhörd och är duktig på att se både detaljer och helhet.

Du kommunicerar mycket väl i både svenska och engelska i tal och skrift, och vi ser även att du har en dokumenterad förmåga att skriva texter som kan vara intresseväckande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

 

Butiks- och receptionsföreståndare

ARBETSBESKRIVNING
Vi söker en ny receptions- och butiksföreståndare då vår nuvarande ska pröva sina vingar som pensionär. Hos oss är denna tjänst av strategisk betydelse för verksamhetens kontinuerliga utvecklingsarbete. Centrala frågor är bemötande, samverkan och säkerhet som alla berör rutiner och ansvarsområden samt verkställighet och rapportering. Butiken är en viktig resurs för att stärka museets budget. Du är ansiktet utåt och är den som bevakar Norrköpings Konstmuseums varumärke.

Arbetsuppgifter som ingår:

  • Arbetsleda receptionspersonal och salsvakter med schemaläggning, daglig bemanning och planering
  • Budget- och inköpsansvar för butik och reception
  • Delta i ekonomiuppföljningsmöten
  • Skyltning och lagerstruktur
  • Ansvara för prognoser, årsrapporter, kassaredovisning, inventering etc
  • Följa upp säkerhets- och brandsäkerhetsrutiner med säkerhetsansvarig
  • Uppdatera rutiner som berör yttre tjänst
  • Ansvara för bokning av visningar för skola och allmänhet samt uthyrning av lokaler
  • Ansvara för statistisk uppföljning

 

DIN PROFIL
Akademisk examen med inriktning personal och ledarskap, grundläggande kunskaper i ekonomi eller dokumenterade kunskaper och erfarenheter förvärvade på annat sätt exempelvis fristående kurser, internutbildningar etc. Du bör ha en försäljningserfarenhet i din bakgrund, företrädesvis inom butik.

Erfarenhetsmässigt har du god erfarenhet av att arbetsleda och personalfrågor. Du är serviceinriktad och har ett gott kundbemötande. Vi ser att du har erfarenhet av att självständigt hantera budget och ekonomisk redovisning.

Vidare har du goda kunskaper i Excel och Word. Språkmässigt har du goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Personligheten är självklart viktig och vi ser att du är stabil och lösningsorienterad, kan hantera svåra frågor och har en känsla för verksamhetens innehåll. Du är tydlig och strukturerad och klarar av ett högt arbetstempo. Du bryr dig om dina medarbetare och drivs av att nå en bra laganda.

 

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Detta är tillsvidaretjänster med tillsättning enligt överenskommelse. Ansök med registrerad profil via lediga jobb på  www.norrkoping.se  Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Vill du veta mer om tjänsterna kontaktar du museichef Helena Persson 011-15 2602 helena.persson@norrkoping.se eller rekryteringsspecialist Anna-Karolina Gradvall 011-15 30 12 anna-karolina.gradvall@norrkoping.se

Med hänvisning till semesterperioden så är vi tyvärr enbart under senare delen av ansökningstiden anträffbara via telefon och mail.

Din ansökan vill vi ha senaste den 15 augusti.

 

VÅR VERKSAMHET 

Norrköpings Konstmuseum är en nationell aktör med ett internationellt nätverk. Museet har en av landets främsta konstsamlingar med tyngdpunkt på svensk modernism och samtidskonst. Utställningsverksamheten lyfter fram enskilda konstnärskap och dagsaktuella frågeställningar. Museet ansvarar även för kommunens offentliga konst och är en självklar part inom samhällsutveckling och stadsförnyelse. Ledord för museets verksamhet är tillgänglighet, jämlikhet och attraktivitet. Vi är till för alla med särskilt fokus på barn, unga och unga vuxna.

Norrköpings kommuns stadsutveckling befinner sig i en dynamisk fas och riktlinjer för hur konstnärens arbete kan integreras i stadsutvecklingen är under arbete.

Konstmuseet ingår i Norrköpings kommuns kultur- och fritidskontor och lyder under kultur- och fritidsnämnden.