Ledig tjänst!

12 juli–13 augusti

Intendent offentlig konst & depositionskonst

Just nu finns det en ledig tjänst hos oss. Vi söker en intendent med ansvar för offentlig konst och depositionskonst och tjänsten söks via kommunens hemsida:

https://norrkoping.se/jobba-hos-oss/sok-jobb/lediga-jobb?rmpage=job&rmjob=13059&rmlang=SE

SISTA ANSÖKNINGSDAG 13 AUGUSTI

 

Intendent till Norrköpings Konstmuseum

ARBETSBESKRIVNING

Nu söker vi en ny intendent med inriktning på offentlig konst och depositionskonst.

Du kommer att ansvara för frågor om vård och underhåll av kommunens konstsamling, framtagande av vårdplaner, konstinköp och konstkollektioner samt digitalisering och inventering av kommunens konstbestånd. Du är tekniskt lagd och kan hantera en säkerhetshängning. Du handlägger ärenden knutna till ansvarsområdet

Du ansvarar för att bevaka den lokala och regionala konstscenen. Du bidrar via konstkollektioner till att göra kommunens arbetsmiljö attraktiv och skapar trivsamma miljöer inom skola, vård och omsorg. Genom uppdraget förvaltar du kommunens konst och gör den tillgänglig för alla. Du ansvarar för budget med uppföljning för området.

 

DIN PROFIL

Utbildningsmässigt ser vi att du har akademisk utbildning med inriktning på konstvetenskap eller konstnärlig utbildning. Meriterande är fördjupning inom konstnärlig gestaltning. Erfarenhetsmässigt ser vi att du gärna har arbetat med att skapa legitimitet för komplexa frågeställningar och skapa trygghet i processer.

Du har god erfarenhet av projektledning, budgetansvar, verksamhetsuppföljning och ärendehantering från politiskt styrd organisation.

Personlighetsmässigt ser vi att du är strukturerad och kreativ, lösningsorienterad, har god samarbetsförmåga, lyhörd och är duktig på att se både detaljer och helhet.

Du kommunicerar mycket väl i både svenska och engelska i tal och skrift, och vi ser även att du har en dokumenterad förmåga att skriva texter som kan vara intresseväckande.

Du ser digitala system som ett självklart hjälpmedel. Du har ett genuint intresse att utveckla nya kompetenser och engagera sig utvecklas inom uppdraget och inhämta extern kunskap via ditt nätverk.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

 

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Detta är en tillsvidaretjänst med tillsättning enligt överenskommelse. Ansök med registrerad profil via lediga jobb på  www.norrkoping.se  Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Du kommer direkt till annonsen via den här länken: https://norrkoping.se/jobba-hos-oss/sok-jobb/lediga-jobb?rmpage=job&rmjob=13059&rmlang=SE

Vill du veta mer om tjänsterna kontaktar du museichef Helena Persson 011-15 26 02 helena.persson@norrkoping.se eller rekryteringsspecialist Tomas Köhler 011-15 31 32 tomas.kohler@norrkoping.se

Med hänvisning till semesterperioden så är vi tyvärr enbart under senare delen av ansökningstiden anträffbara via telefon och mail.

Din ansökan vill vi ha senaste den 13 augusti.

 

VÅR VERKSAMHET 

Norrköpings Konstmuseum är en nationell aktör med ett internationellt nätverk. Museet har en av landets främsta konstsamlingar med tyngdpunkt på svensk modernism och samtidskonst. Utställningsverksamheten lyfter fram enskilda konstnärskap och dagsaktuella frågeställningar. Museet ansvarar även för kommunens offentliga konst och är en självklar part inom samhällsutveckling och stadsförnyelse. Ledord för museets verksamhet är tillgänglighet, jämlikhet och attraktivitet. Vi är till för alla med särskilt fokus på barn, unga och unga vuxna.

Norrköpings kommuns stadsutveckling befinner sig i en dynamisk fas och riktlinjer för hur konstnärens arbete kan integreras i stadsutvecklingen är under arbete.

Konstmuseet ingår i Norrköpings kommuns kultur- och fritidskontor och lyder under kultur- och fritidsnämnden.