Ny utställning och vernissagekalas!

Publicerad: 26 apr 2024

Välkommen på vernissagekalas den 27 april när utställningen Berätta! Berätta! invigs. Upptäck en magisk värld av berättande och bildkonst genom illustratören och författaren Lena Sjöbergs böcker för barn, unga och djur! Dagen bjuder på en festlig invigning, skapande och sagoläsning. Fri entré till hela museet och kaféet säljer kalasfika!

 

Lena Sjöberg (f 1970) är en av Sveriges främsta skapare av illustrerade böcker för barn, ungdomar, vuxna och djur. Flera av hennes verk har tonsatts och hon har även illustrerat texter av andra författare. Hon debuterade år 2005 och har sedan dess gett ut ett trettiotal böcker.

Loppor på drift, småfåglar bland skränande skator eller någon som stillsamt betraktar förbipasserande på en myllrande storköpsparkering. I Lena Sjöbergs bilder och dikter avtecknar sig det vardagliga och blir fantastiskt. Med underfundig humor och värme skapar Sjöberg bildvärldar som väcker igenkänning och förundran inför det stora och det lilla i tillvaron. Utställningen Berätta! Berätta! blir ett fantasifullt universum av olika världar som väcker läslust och kreativitet.

 

14:00-14:30 Invigning av utställning i Harlekinen
Välkommen till en festlig invigning för hela familjen med poesi och musik! Här möter ni författaren och illustratören Lena Sjöberg, men också cirkusdirektören från boken Cirkusloppor på luffen. (Begränsat antal platser, först till kvarn)

14:30-16:30 Skapande i Ateljé Krumeluren
Välkommen att använda din fantasi med inspiration från Lena Sjöbergs rika bildvärld.

15:00-16:00 Lena Sjöberg signerar böcker
Ta med en egen bok för signering eller kika på utbudet i vår fina museibutik.

15:00-16:00 Sagostund på olika platser i museet
Häng med stadsbibliotekets pedagoger i flera mysiga sagostunder.

 

 

Berätta! Berätta! är ett samarbete mellan Norrköpings Konstmuseum och Norrköpings stadsbibliotek. Delar av utställningen har tidigare visats på Hälsinglands museum.

Varmt välkomna!