Jobba hos oss – Museitekniker till Norrköpings konstmuseum

Publicerad: 21 aug 2023

KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA

Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

 

Är du vår nya museitekniker? Läs mer om jobbet som museitekniker hos oss på Norrköpings Konstmuseum!

Vilka är vi?

Norrköpings Konstmuseum är en nationell aktör med internationella samarbeten och en dynamisk utställningsverksamhet. Museet har en av landets främsta samlingar av svensk modernism och samtidskonst samt en omfattande internationell grafiksamling. Museet förvaltar kommunens offentliga konst och konstsamling och ansvarar för kommunens gestaltningsprojekt. Verksamheten är en aktiv part vid stadsförnyelse och samhällsutveckling och arbetar kontorsövergripande.

Konstmuseets utställningar presenterar enskilda konstnärskap, ger perspektiv på samlingen och belyser dagsaktuella frågeställningar. Museet arbetar aktivt med visningar och pedagogisk verksamhet och program för fördjupning. Konsten ska komma alla till del med särskilt fokus på barn och unga. Det digitala språnget, att göra samlingens 35 000 konstverk digitalt tillgängliga, har påbörjats och är ett viktigt verktyg för organisationens inre och utåtriktade arbete.

Genom att arbeta tillsammans stärker och befäster vi Konstmuseets position som plats för oväntade konstmöten och upplevelser. För verksamhetens produktion och förvaltning är god museiteknisk kompetens avgörande. Fastighets- klimat- och säkerhetsfrågor är grunden för museets alla funktioner och en självklar del av uppdraget.

Norrköpings Konstmuseums fastigheter består av en museibyggnad från 1946 med vidhängande skulpturpark vid Kristinaplatsen samt ett externt konstmagasin. Fastigheterna förvaltas av kommunens samhällsbyggnadskontor.

Norrköpings Konstmuseum ingår i Norrköpings kommuns kultur- och fritidskontor och lyder under kultur- och fritidsnämnden. Den 1 januari startas ett nytt kontor inom Norrköpings kommun vär vi kommer att tillhöra. Tillväxt- och utvecklingskontorets uppdrag blir att ge kommuninvånare service, öka Norrköpings attraktionskraft och förbättra kommunens utvecklingsförmåga såväl inom organisationen som tillsammans med andra parter.

 

Dina arbetsuppgifter

En av våra två museitekniker går i pension i höst och vi söker därför en ny museitekniker som vill arbeta tillsammans med oss. Det är ett omväxlande och varierande uppdrag där du på olika sätt har kontakt med och arbetar tillsammans med alla personer i organisationen.

Som museitekniker ansvarar du för att bidra till det praktiska genomförandet av museets samlings- och utställningsverksamhet och är stödjande för övriga verksamheter, såsom pedagogik och program. Arbetet med konstsamlingen omfattar alltifrån packning av konst utifrån museistandard, uppordnande i konstmagasin, transporter, installationer av komplexa konstverk och säkerhetshängning. Du ansvarar också för museets tekniska verkstad.

Du ingår i teamet som planerar, strukturerar och utför utställningsverksamhetens byggtekniska arbete. Du samarbetar med utställande konstnär och andra externa parter för att nå bästa resultat för verksamheten. Du utför det praktiska arbetet, koordinerar arbetet med extratekniker och är arbetsfördelande och stödjande.

Du ansvarar även för inköp och beställning av material och tjänster samt fakturahantering. Du arbetar i museets databas MuseumPlus och noterar placering av konstverk. Du hanterar viss skötsel, har kontakt med fastighetsägarens fastighetstekniker, felanmäler fastighetsfrågor och klimatanläggning. Du är brand- och säkerhetsansvarig och har kontakt med kommunens säkerhetsavdelning i förekommande fall. Tunga lyft förekommer.

Vem är du?

Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning, gärna kompletterad med praktisk KY-utbildning eller motsvarande inom finsnickeri eller annat som motsvarar profilen som museitekniker.

Erfarenhet av museiarbete, konstnärer och byggnation av konstutställningar samt att hantera konst är meriterande. Vana av tekniskt installationsarbete av ljud och ljus eller motsvarande är positivt liksom erfarenhet av fastighet/service.

Du är hantverkskunnig, praktiskt lagd och van att hantera handverktyg och maskiner professionellt. Du förstår rumsliga lösningar och har god kännedom om material, konstruktion och form. Du har vana av olika digitala system och ser digital teknik som ett hjälpmedel. Du är konstintresserad och har förståelse för museiuppdraget samt hur konst hanteras.

Som person har du lätt för att samarbeta med andra och bidrar till organisationens mognad. Du är trygg och stabil och skiljer det personliga från det professionella. Du lyssnar, kommunicerar och löser uppkomna problem konstruktivt och framåtsyftande.

Du arbetar bra i team och att planera tillsammans, samtidigt som du tar egna initiativ och löser problem när de uppkommer. Du är flexibel och konstruktiv och har lätt att anpassa dig till ändrade planeringsförutsättningar.

Du håller ordning och reda, arbetar strukturerat och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Att bidra till verksamhetens målarbete är en självklarhet.

Du har god datorvana, B-körkort och god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska.

Välkommen med din ansökan!

 

Information om tjänsten

Antal lediga tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Arbetstid: Dag
Möjlighet till distansarbete: Nej
Sista ansökningsdatum: 17 september
Kontakt: Museichef Helena Persson tel. 011 15 26 02 eller helena.persson@norrkoping.se eller rekryteringsspecialist Alva Andersson tel. 011- 15 14 12 eller alva.andersson@norrkoping.se

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.