Sven Erixson, Sommar, Söndrum, 1947. Carin Ellberg, Självporträtt Nr 431, 1994. Lena Cronqvist, Ormbunkar, 1974 (foto: Per Myrehed)

Det modernas framväxt – Konst ur samlingen från 1870-talets friluftsmåleri fram till vår tid

Alltid på Konstmuseet

Norrköpings Konstmuseum har hand om en av de finaste samlingarna av svensk konst i landet. I gallerierna 1 och 2 visas just nu ett urval med verk från 1800-talets slut fram till samtidskonsten. Berömda verk som Isaac Grünewalds Det sjungande trädet möter framtida klassiker som till exempel Lena Cronqvists Ormbunkar. Den kronologiska hängningen blandas med fördjupningar kring till exempel konstnärsgrupper eller stilriktningar.

Samlingshängningen är inte statisk – passa på att titta i salarna vid varje museibesök eftersom det kan ha bytts verk. Alltid fri entré!