Qigong i Skulpturparken

15 juli–19 augusti

17.30

–18.30

Qigong

Qigong är en träningsform med enkla, långsamma rörelser som ger livskraft, balans och inre harmoni. Det passar gamla, unga, sjuka och friska. Qigong sammanfattar en mängd stilar av träning som innehåller metoder för att ackumulera, cirkulera och arbeta med qi (chi). Qi är energin eller livskraften i kroppen, som i Indien kallas för Prana.

Övningarna kan vara stora och små och subtila, knappt märkbara för ögat. När qigongutövaren når en högre nivå ingår övningar som utåt sett är statiska men inåt fokuserar på speciella energicentra i och utanför kroppen. Alla övningar använder en reglerad andning och sinnet för att guida denna kraft runt kroppen. Qigong utövas för att reglera hälsan, som en terapeutisk metod, som en spirituell väg och/eller en aspekt av kinesiska kampsporter.

Ordet Qi (chi) i Qigong (Chi Kung) betyder luft på kinesiska, även livskraft, dynamisk energi och kosmisk andning. Gong betyder arbete kopplat till en disciplin eller för att uppnå ett speciellt resultat. Det kan också betyda att arbeta med energi under en tidsperiod, med regelbunden egen träning. Arbetet innefattar att lära sig kontrollera livskraftens rörelse invärtes genom att använda sinnet till att styra, balansera och höja den.

Precis som inom yogan finns det olika grenar och underkategorier med egna namn och unika stilar, en egen historia och rörelser kopplat till namnet/inriktningen. Den gemensamma nämnaren är att använda medvetandets kraft till att uppleva, balansera, återskapa kroppens energi-flöden i inre organ, körtlar, benmärg och all vävnad.

VAD: Qigong i Skulpturparken.
NÄR:
Torsdagskvällar 17.30-18.30
DATUM: 15 juli, 22 juli, 29 juli, 5 augusti, 12 augusti, 19 augusti
VAR: Skulpturparken bakom Konstmuseet.
BILJETT: 100 kr som betalas via Swish till MyYoga 1236216428
Ställs in vid regn!

 

Läs mer om MyYoga här: www.my-yoga.se/mediyoga/