Bild på Konstmuseet med publik framför. En rund platta med texten "ledig tjänst" ligger ovanpå fotot.

Ledig tjänst!

7 oktober–7 november

09:00

Intendent kommunikation, marknadsföring & program

Just nu finns det en ledig tjänst hos oss. Vi söker en intendent med ansvar för kommunikation, marknadsföring & program och tjänsten söks via kommunens hemsida:

https://norrkoping.se/jobba-hos-oss/sok-jobb/lediga-jobb

SISTA ANSÖKNINGSDAG 7 NOVEMBER

 

Intendent till Norrköpings Konstmuseum

ARBETSBESKRIVNING

Som intendent för Konstmuseets interna och externa kommunikationsverksamhet ansvarar du för att stärka varumärket Norrköpings Konstmuseum. Du arbetar både operativt och strategiskt. Du har en central roll i planering och genomförande av kommunikation samt  analyserar och utvärderar mottagandet av Konstmuseets verksamhet. Ditt arbete bidrar även till att stärka varumärket Norrköpings kommun.

Du planerar, producerar och publicerar innehåll i våra digitala kanaler, press och nyhetsbrev. Enklare grafisk formgivning utifrån museets grafiska profil förekommer. Du koordinerar och bidrar till planering av Konstmuseets programverksamhet där vernissager, Augustifesten och Kulturnatten är större evenemang. En central del av arbetet är samverkan och planering med externa parter, där du har ett stort ansvar för att skapa nya och bibehålla redan upparbetade kontakter.

Du har en central roll och arbetar nära såväl museichef som kollegor inom museet. Tillsammans driver och utvecklar ni verksamheten för att Norrköpings Konstmuseum fortsatt ska vara en av landets viktigaste konstplatser med ansvar för att stärka konstens roll i det offentliga rummet.

I tjänsten ligger även ansvar för budget med uppföljning för områdena kommunikation och program.

 

DIN PROFIL

Vi söker dig som har akademisk examen, gärna inom kommunikation, marknadsföring eller motsvarande. Konstvetenskap eller humaniora är meriterande.

Du har några års erfarenhet inom kommunikation och marknadsföring, gärna i offentlig sektor eller inom kulturområdet. Som skribent är du säker och har känsla för bild och form.

Du är van att arbeta med digitala verktyg så som InDesign, Photoshop och WordPress. Vi ser gärna att du har goda kunskaper i sökmotoroptimering och digitala medier.

Som person gillar du att samarbeta med andra och bidrar till organisationens mognad. Du är lösningsinriktad, lyssnar på andra och framför dina synpunkter sakligt och konstruktivt.

Du har förmåga att skapa och underhålla förtroendefulla relationer med såväl besökare, som kollegor och andra aktörer. Du har ett genuint intresse av att utveckla nya kompetenser och engagera dig för att utvecklas inom uppdraget och inhämta extern kunskap via ditt nätverk.

Du har lätt att formulera dig och kommunicerar väl på svenska i tal och skrift och har goda kunskaper i engelska. Du anpassar och förpackar komplex information utifrån skilda plattformar. Du har mottagaren i fokus.

Du arbetar strukturerat och kan planera ditt arbete på ett effektivt sätt för att nå uppsatta mål. Du är serviceinriktad, lyssnar och tar egna initiativ, men är samtidigt bra på gränsdragning och prioritering.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du museichef Helena Persson 0730-2026 17 helena.persson@norrkoping.se eller rekryteringsspecialist Ellen Harryzon 011-15 31 07 ellen.harryzon@norrkoping.se

Sista dag för ansökan är den 7 november. 

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

VÅR VERKSAMHET 

Norrköpings Konstmuseum är en nationell aktör med ett internationellt nätverk. Museet har en av landets främsta konstsamlingar med tyngdpunkt på svensk modernism och samtidskonst. Utställningsverksamheten lyfter fram enskilda konstnärskap och dagsaktuella frågeställningar. Museet ansvarar även för kommunens offentliga konst och är en självklar part inom samhällsutveckling och stadsförnyelse.

Ledord för museets verksamhet är tillgänglighet, jämlikhet och attraktivitet. Vi är till för alla med särskilt fokus på barn, unga och unga vuxna. Norrköpings kommuns stadsutveckling befinner sig i en dynamisk fas där utvecklingen av Inre hamnen är ett område där vi arbetar aktivt för att skapa attraktiva framtida miljöer. Konstmuseet ingår i Norrköpings kommuns kultur- och fritidskontor och lyder under kultur- och fritidsnämnden.