Krumeluren Quest: Bo

23 februari–1 mars

09:00

KRUMELUREN QUEST: Bo

I dagens utmaning tittar vi på Cecilia Edefalks landkonstverk Bo. Bo är något så ovanligt som ett levande konstverk. Det hittas framför Norrköpings Konstmuseum, och är det senaste tillskottet till vår fina skulpturpark. Cecilia Edefalk är född i Norrköping och besökte Konstmuseet redan som barn. Hon tyckte redan då att platsen framför museibyggnaden kändes tom och platt. Detta jordkonstverk kom till i samband med hennes stora utställning Hemkomsten på Norrköpings Konstmuseum. Verket stödjer biologisk mångfald med sin mångfald av blommor. Norrköpings biodlarförening ansvarar för bikupan.

 

Konstnär: Cecilia Edefalk (f. 1954)
Titel: Bo
Material:
År: 2020
Plats: Utanför Konstmuseet vid Kristinaplatsen (mitt emot Södertull)

UPPDRAG:

I dagens uppdrag fantiserar vi ihop vad som ska växa på Konstmuseets äng när våren kommer.

Du behöver:

Färg/pennor/penslar eller ett ritprogram i mobil/dator
En utskrift eller ett foto av den här bilden:

Utskrift: Högerklicka på bilden för att ladda ner den, skriv ut den. Måla eller rita de växter du vill ska växa på ängen i sommar.
Mobil/dator: Öppna bilden i ditt ritprogram och skapa ängen digitalt. Du kan också rita ängen på ett vitt papper, fota och sätta in den med hjälp av datorn.

 

Skicka in din tolkning och vinn fina priser! Du kan skicka den i mejl till lisa.lundell-karlberg@norrkoping.se eller lägga upp bilden på instagram och tagga in oss under @ateljekrumeluren eller skicka som DM där. Du behöver då ha ett öppet konto.

Tävlingsregler

Man får skicka in ett bidrag per uppdrag och person, och varje bidrag är en egen chans att vinna. Alla åldrar är välkomna att delta, och vi vill ha ditt bidrag senast söndagen den 7 mars. Vinnare utses under vecka 10, och juryns beslut kan inte överklagas. Genom att skicka in en bild godkänner du att den kan delas i Norrköpings Konstmuseums sociala medier, och att dina personuppgifter lagras tills tävlingen är avgjord.

 

Manus och klippning – Lisa Lundell-Karlberg
Workshopidé – Cecilia Castro
Foto – Julia Eklund och Erik Wahlberg
Textning – Julia Eklund och Lisa Lundell-Karlberg

I ”BO” finns även foton tagna av Mats Arvidsson och Mattias Åkesson. Även i ”Katedral” finns bilder av Mats Arvidsson.