Märta Thisner

Candy Minnemoria’s Restaurang: Performance från 6 år

tisdag 16 april 11.30

–12.20

Genom dimmor, hav och förlorad tid har Siri och Ellen färdats i sitt sökande efter den hemliga ingången till Candy Minnemoria´s Restaurang. Varje dag utförs nya minnes-dykningar, närstudier av skumbananer och blandningar av magiska drycker. Varje dag letar de efter ett sätt att förvandlas, bli 6 år igen, att ta sig tillbaka till platsen då de förlorade sig, att minnas hur det kändes längs vägen, att få börja om…

Candy Minnemorias Restaurang är ett sinnligt videocollage, en lägereld, en sagostund, en poetisk tillagnings-tutorial.
Ett portabelt laboratorium för sammanblandningar av tider, sysslor, minnen, såser, socker som undersöker vårt förhållande till förgänglighet med utgångspunkt i mat som material. En lek på gränsen mellan sug och äckel, liv och död, minne och framtid.

Ellen Norlund är skådespelare, konstnär och regissör. Med teater/interaktiva händelser/video/ installation och fanzines utforskar hon mötet mellan bildkonst och teater.  De senaste åren har hon skapat verk och händelser i samarbete med bl. a Malmö Dockteater, Uppsala Konstmuseum och Uppsala Stadsteater. Tex. performance-installationen Limmerskan och The Glue Movement-ett laboratorium för lim-experiment och andra former av poesi bakom neddragna persienner, på Malmö Dockteater 2017. Och trilogin LIVETS HÄNDELSER (BRÖLLOP1/DOP1/BEGRAVNING1), en serie interaktiva omslutande performanceverk som gavs 2017/2018 i samarbete med Uppsala Konstmuseum.

Siri Jennefelt är kompositör och ljuddesigner. Hon arbetar med musik till dans, teater och performance, och har bl.a gjort musik till verk på MDT, Unga Klara, Dramaten, Norrlandsoperan mm. Hon sjunger i banden Saigon och Ease och är även verksam som soloartist under namnet Nev Lilit där hon 2018 släppte albumet ”Adorable Ruin” på skivbolaget Moloton.

Plats: Harlekinen, Norrköpings Konstmuseum
Föreställningens längd: 40 minuter
Biljettpris: 50 kr för barn (tom. 25 år) 75 kr för vuxen
teaterföreställningen genomförs som ett samarbete mellan Norrköpings Konstmuseum, Ung/scen öst och Folkuniversitetet.

Biljetter köps via länken: www.ungscen.se/candy
I mån av plats finns biljetter till försäljning 30 minuter före varje föreställning.

Föreställningen genomförs som ett samarbete mellan Norrköpings Konstmuseum, Ung/scen öst och Folkuniversitetet.

 

    

 

Foto: Märta Thisner