Pedagogik

Vad kan jag göra på Norrköpings Konstmuseum?

Konstmuseet är öppet med ordinarie öppettider och erbjuder utställningar på olika teman. Det är alltid gratis att se samlingen. Under sommaren erbjuder vi skaparpåsar som hämtas i receptionen. Vi har också en tipspromenad som passar en lite yngre publik, gå gärna flera tillsammans.

Du behöver:
Akvarellpapper
Underlag av stadigt material
Ultramarinblå färg
Vatten
Breda penslar
Torkdukar
Tejp
Gör så här: 
*Ta akvarellpappret och vät det med hjälp av pensel och vatten.  Det gör man för att den sidan ska svälla och bli mer medgörlig.
*När pappret sugit åt sig lite vatten och är fuktigt tejpar du fast det på underlaget så det ligger stilla.
*Ta en bred pensel med lite färg på och mycket vatten. Täck hela pappret med blå färg.
*Jämna ut färgen genom att luta plattan åt olika håll.
*Ytan ska fortfarande vara ordentligt fuktig när du med torr trasa ”torkar fram” maskrosbollar. Man behöver inte vara rädd om man inte blir nöjd med en gång, man kan göra om.

Konstmuseet är öppet för alla och strävar efter att du ska få ett så bra besök som möjligt. Du kan välja att boka en visning om du kommer med en grupp, då anpassar vi gärna aktiviteten efter era önskemål. Vi har även kreativ verkstad med olika workshops kopplade till vår samling och våra tillfälliga utställningar. Vår pedagog kan också göra besök och i perioder har vi ambulerande verksamhet ute i stadsrummet. Kontakta receptionen för mer info, tel: 011-15 26 00 mail: konstmuseet@norrkoping.se.

Har du frågor om vår pedagogiska verksamhet? Kontakta vår museipedagog Lisa Lundell Karlberg på mail lisa.lundell-karlberg@norrkoping.se eller telefon 0730-20 29 98.

Digitala visningar

Här ser du vår museipedagog Lisa Lundell Karlberg visa några av verken som finns i vår samling:Må bra med kultur

Kulturella upplevelser och uttryck som en del i en vård- och läkningsprocess.
Norrköpings Konstmuseum arbetar tillsammans med Region Östergötland som en del av projektet Må bra med kultur i Östergötland med syfte att lyfta upp kulturens positiva betydelse för hälsan. Projektet vill bygga en plattform för kultur och hälsa i landstinget och uppmuntra människor att utöva kulturaktiviteter som ett led i en ökad hälsoorientering av hälso- och sjukvården. Anmälan sker via behandlande vårdkontakt.
Må bra med Kultur Region Östergötland

mabramedkultur_logo_w160