Pedagogik

Vad kan jag göra på Norrköpings Konstmuseum?

Till Konstmuseet kommer många olika grupper som finner värde i att mötas på en ny plats. Det är företag som vill testa nya gruppdynamikövningar, allt ifrån ledningsgrupper till arbetslag. Det är pedagoger och lärare som prövar nya metoder tillsammans eller enheter inom kommunen som söker en kreativ plats för interna möten. Konstmuseet anordar kurser för grupper i samarbete med studieförbund, skola, föreningar eller företag. Vi skräddarsyr även kortare konstkurser. Företag kan boka koncept med skapande verksamhet, konferenslokal och egen visning. Kontakta receptionen för mer info, tel: 011-15 26 00 mail: konstmuseet@norrkoping.se.

Konstkurs med workshop

Fristående kvällskurs utan krav på förkunskap
I Konstkurs med Workshop utgår vi ifrån museets samlingar. Vi följer upp med skapande arbete i museets bildverkstad Krumeluren. Syftet med kursen är att fördjupa förståelsen för en bilds uttryck både teoretiskt och praktiskt. Norrköpings Konstmuseum är känt för sin samling av måleri, skulptur och grafik. Här kan man följa den svenska konsten kronologiskt eller se hur den äldre konsten möter vår samtid genom olika teman. Se mer info och anmäl dig HÄR.

Må bra med kultur

Kulturella upplevelser och uttryck som en del i en vård- och läkningsprocess.
Norrköpings Konstmuseum arbetar tillsammans med Region Östergötland som en del av projektet Må bra med kultur i Östergötland med syfte att lyfta upp kulturens positiva betydelse för hälsan. Projektet vill bygga en plattform för kultur och hälsa i landstinget och uppmuntra människor att utöva kulturaktiviteter som ett led i en ökad hälsoorientering av hälso- och sjukvården. Anmälan sker via behandlande vårdkontakt.
Må bra med Kultur Region Östergötland

mabramedkultur_logo_w160

För mer info ring Ann-Charlotte Peterson, museipedagog tel. 011-15 16 03