Tidigare utställningar

Föregående sida Nästa sida

En gränslös blick

8 september–4 november 2018

Vad ser du? Vad tänker du på när du ser bilden? Påminner den dig om någonting? Blir du kanske förvånad eller rent av nyfiken? Allt detta kan vi få följa i process under rubriken En gränslös blick då utlandsfödda konstnärer boende i Sverige gör en djupdykning i Konstmuseets samling av grafik, skulptur, måleri och teckningar.

Läs mer

Performing Labour – Rejmyre Art Lab

7 april–19 augusti 2018

Sedan 2009 har konstnärerna Sissi Westerberg (f 1975) och Daniel Peltz (f 1975) arbetat i den gamla bruksmiljön runt Rejmyre glasbruk i Östergötland. Genom Rejmyre Art Lab har svenska och utländska konstnärer har bjudits in att bo och arbeta på platsen inom ramarna för det konstnärliga forskningsprojektet Performing Labour, som letts av Daniel Peltz. Konstnärerna arbetade enligt samma schema som de anställda i glashyttan och har tagit fram produkter som speglar begreppet ”arbete”. Utställningen produceras av Norrköpings Konstmuseum och visas i Galleri 5. Medverkande konstnärer: Daniel Peltz, Sissi Westerberg och David Larsson.

Läs mer

Periferin i centrum II – Ramverk

28 februari–7 oktober 2018

Andra delen i Konstmuseets utställningsserie Periferin i centrum som fokuserar på museets stora grafiksamling. I den här delen tittar vi närmare på ramverken i den franska grafiken från 1600- och 1700-talen.

Läs mer

I spelvärlden används datorgenererade intryck som förstärker eller kompletterar upplevelsen av verkligheten. Men det går också att förknippa med sättet konst försätter våra sinnen i – ett tillstånd av förhöjd närvarokänsla. Det kan vara en färg, ljud eller rörlig bild som framkallar en själsvibration. För att uppmärksamma Finlands 100 år av självständighet ställer Norrköpings Konstmuseum ut verk av fem samtida finska konstnärer under rubriken Förstärkt verklighet.

Läs mer

Lambert Werner – Ut ur det mörka

13 september–28 januari 2018

Konstnärer som går en egen väg låter sig inte lätt införlivas i den vanliga konsthistorieskrivningen och glöms därför lätt bort. Så även Lambert Werner…

Läs mer

Gåvan

1 april–3 september 2017

Carl-Johan Bolanders omfattande donation till Norrköpings Konstmuseum gör det möjligt att blicka tillbaka på en epok – vad var det som hände, egentligen? Fokus ligger på de dynamiska 1960- och 70-talen, men donationen är bredare än så och visar att Bolander hade en stilsäker blick.

Läs mer

Minnen av vemod, strandskog, skymning och dans – så sammanfattar Lars Olof Loeld själv upplevelsen av natur som kommer fylla Galleri 5 på museet. I relationen som uppstår mellan måleri, skulptur och objekt uppstår ett stilla och poetiskt samtal – lika delar fyllt av humor som av allvar.

Läs mer

Periferin i centrum I – Smycken

25 februari–20 augusti 2017

Fransk grafik ur Konstmuseets samling med fokus på 1600- och 1700-talen möter samtida smycken av Margareth Sandström och Peter de Wit.

Läs mer

Dystopi

29 oktober–5 februari 2017

Istället för att blicka framåt som Next:Utopia, vill denna utställning undersöka var man befinner sig 1946. Det breda urvalet kommer ur Konstmuseets samling och sträcker sig från Albrecht Dürers Apokalyps (1498) fram till Carl Kylbergs Solnedgång vid havet nästan femhundra år senare…

Läs mer