Tidigare utställningar

Nästa sida

Säsongens bästa!

4 juni–29 augusti 2021

Norrköpings Konstmuseum har en av Sveriges främsta samlingar av svensk modernism och samtidskonst, men hur skrivs konsthistoria och vem får bestämma vad som blir känt? Vad har glömts bort? Nu presenteras flera av Konstmuseets mest kända verk sida vid sida med mindre kända. Gemensamt för dem är att alla förvärvades under Aron Borelius tid. Borelius var museets chef 1945-1958, han påverkade samlingen och verkade för att Norrköpings museum skulle vara nationellt betydelsefullt. Hans både hyllade och kritiserade arbete blir belyst i denna utställning.

Läs mer

Inre hamnen: platsen och konsten

4 juni–26 september 2021

Presentation av de skisserna för de konstprojekt som kommer att växa fram i Inre hamnen tillsammans med den nya stadsdelen.

Läs mer

Här möter du ett urval verk ur samlingen som köptes in 1987-2003. Foto, måleri och installationer som kan bli framtida favoriter.

Läs mer

Bianca Maria Barmen – Det sköra

26 september–8 augusti 2021

Konstnären Bianca Maria Barmen låter sina skulpturer möta verk ur Konstmuseets samling som hon själv valt ut.

Läs mer

Ett rum med utsikt

25 april–26 september 2021

Här presenteras målningar och grafik ur Norrköpings Konstmuseums egen samling under temat fönster. Fönstret är både en bild i sig och ett upphov till drömmande längtan bort.

Läs mer

Cecilia Edefalk – Hemkomsten

28 mars–17 januari 2021

Norrköpings Konstmuseum presenterar sin första stora separatutställning med Cecilia Edefalk. Här möts nya och klassiska verk på hela museets entréplan.

Läs mer

Maria Friberg: Erna

15 januari–18 oktober 2020

Maria Fribergs videoverk Erna presenteras tillsammans med några fotografier i galleri 7 på Konstmuseets nedre plan. Verken ingår i Konstmuseets samling sedan 2015 och har inte tidigare visats på Norrköpings Konstmuseum.

Läs mer

Konstnärlig gestaltning Klingsborgsskolan

20 november–5 januari 2020

Läs mer

Katarina Andersson – Skede

2 november–23 februari 2020

Katarina Anderssons skira måleri undflyr ordens beskrivning. Lasyrerna i äggoljetempera på duk ligger på varandra i många och tunna skikt, långsamt framträder bilden. I de abstrakta verken fångas stämningar, känslor, upplevelser.

Läs mer

Det vackra är ljus över världen

28 september–29 mars 2020

Mellan soluppgång och solnedgång finns hela dagens ljus. Midnattssol och nattmörker, lampsken och fönster är ytterligare outsinliga inspirationskällor för konstnärer genom århundraden. Här presenteras några få trådar ur den svenska samlingen. Med poeten Gunnar Björlings nyanserade och väl avvägda ord, kan ljusets mångfald och poetiska potential beskrivas och ge olika ingångar till konstverken, samt bjuda in till ett stilla betraktande.

Läs mer