Konstkollektioner

Kommunens konstsamling lånas ut till olika kommunala arbetsplatser och verksamheter där medborgare kan ta del av dem. Samlingen tillhör Norrköpings kommun och hanteras av Norrköpings Konstmuseum. Enheten betalar en mindre kostnad för bl.a. transport och inramning av konst. Vi har ett stort utbud av konst från 1950- talet fram till idag.

Då vi inom en snar framtid kommer att tillsätta tjänsten intendent med ansvar för depositionskonst kan vi i nuläget inte hantera konstkollektioner, återlämning eller utlämning av depositionskonst just nu. Vid frågor kring deponerad konst hör av er till konstmuseet@norrkoping.se

Så här går det till för enheter inom kommunen som vill låna konst

Ni ansöker om att låna konst på Konstmuseets blankett som du kan ladda ned. Verksamhetens chef godkänner ansökan.

Arbetsplatsen anger i ansökan en konstansvarig som samordnar arbetsplatsens önskan om konst samt ansvarar för vård och skötsel av konsten. Den konstansvarige gör en årlig inventering samt rapporterar till Norrköpings Konstmuseum vid alla händelser av skada och förlust.

För er som redan utsett konstansvarig och har konst på er arbetsplats kontaktas denne alltid vid en ny ansökan/ komplettering av konst.

Ni blir kontaktade av oss inom två veckor.
Fler och fler upptäcker möjligheten med konst till arbetsplatsen. Därför kan det vara en bra idé att så tidigt som möjligt kontakta oss vid omplanering av arbetsplatsen. Vid många förfrågningar kan det ta upp till 12-16 veckor innan kollektionerna finns på plats.

Vad kostar det?

Vi strävar efter att skapa en helhetsgestaltning med konst på er arbetsplats utifrån miljö och era behov där vi föreslår konst i samråd med konstansvarige på arbetsplatsen. I mån av tid erbjuder Konstmuseet specialvisningar för personal på arbetsplatsen när konsten är på plats.

Kommunal verksamhet och skolor:

Grafisk blad: 80 kronor

Original konstverk, (grafik, akvarell, teckning, målning, blandteknik med mera) 220 kronor

Privat, och företag:

Grafisk blad: 270 kronor

Original konstverk: 750 kronor

Serviceavgift per ärende: 1500 kronor

Administrativ avgift (privat) per faktura: 500 kronor

Vid återlämning

Vid återlämning av konst kontakta Konstmuseet minst fyra veckor innan ni önskar lämna tillbaka konsten.

Kontakt

Intendent depositionskonst VAKANT
konstmuseet@norrkoping.se
Tel. 011-152600