Offentlig konst

Norrköpings Konstmuseum ansvarar för kommunens offentliga konst och förvaltar kommunens konstsamling. Konstmuseet bidrar på så sätt till stadsutvecklingen i Norrköping och arbetar kontinuerligt för att konstnärlig gestaltning ska vara en självklar del av kommunens miljöer. Runt om i staden skapas möten med konsten. Men också i kommunens fastigheter och arbetsplatser.

Den offentliga konsten bidrar till upplevelser, aktivitet, reflektion och kreativa livsmiljöer i Norrköping.  Konst i stadsrummet ökar tillgänglighet och trygghet kring en plats. Konst kan vara en länk mellan ett områdes historia och dess framtid.

”Vi skapar livskvalitet genom upplevelser och stolta miljöer”
Ur Vision 2035 Norrköpings kommun

 

Följ länken nedan så hittar du en karta där de offentliga konstverken i Norrköpings innerstad är markerade! Ett perfekt hjälpmedel för en konstpromenad.

https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1-2siUfOeM0qka_PqYuPWrOOCSJiXbw8x&usp=sharing

Hörsalens konstkollektion

Hörsalens konstkollektion

Konstkollektionen i Hörsalens lokaler består av konstverken skapade i olika tekniker, majoriteten av konstnärerna har anknytning till Östergötland. Hörsalens lokaler renoverades 2017 och fick nu en ny konstkollektion bestående av fotografier, keramik och textil av Camilla Akraka, Inger Södergren, Ulla Fredriksson, Per Pettersson och Ingrid Schöön Holmberg. Två verk tar plats i foajén, ett i själva konsertsalen samt fyra en våning upp utanför konsertsalen.

-Vi har tagit hänsyn till de nya fina renoverade lokalerna och för dessa tagit fram en konstkollektion med konstverk av regionala konstnärer. Norrköpings historia och samtida konstnärliga uttryck är representerade. , säger Thomas Edetun, Konstmuseets intendent med ansvar för depositionskonst.

Norrköpings Konstmuseum ansvarar för kommunens offentliga konst och förvaltar kommunens konstsamling. Konstmuseet arbetar för att konst ska vara en naturlig del av miljön i stadsrummet och kommunens fastigheter och arbetsplatser.

Verk som ingår i Hörsalens kollektion:


Camilla Akraka, Portal 8, fotografi/c-print
Camilla Akraka, Portal 7, fotografi/c-print
Inger Södergren, Molnet, 2013, keramik
Ulla Fredriksson, Planet, fotografi/c-print
Per Pettersson, Industriland, 1984, textil/ryssväv
Ingrid Schöön Holmberg, I mina tankar, 2019, oljemålning
Ingrid Schöön Holmberg, Diminuendo, 2019, oljemålning
Viktor Rosdal, Hör maskinens sång